Over ons

Laten wij ons even voorstellen... wij zijn de Paltz en Eemgeuzen, de enige (en daarom ook de leukste) waterscouting uit Soest!

Elke zaterdag hebben wij opkomst met elk van onze speltakken. Het programma voor waterscouts zou over het algemeen gelijk moeten zijn aan dat van alle andere Scouts, maar het zwaartepunt ligt bij het varen en alles eromheen.

Onze groep

Wij zijn een waterscoutinggroep uit Soest. Onze ledenbestand bestaat uit mensen uit Soest, Soesterberg, Baarn en Amersfoort. Om onszelf georganiseerd te houden hebben wij drie speltakken: de dolfijnen, de verkenners en de wilde vaart. Elk voor een andere leeftijdscategorie. Voor meer informatie over de speltakken ga naar deze pagina.

Onze locatie

Wij hebben een stukje grond in het bos van de Soesterduinen. Hier kunnen wij leuke activiteiten organiseren en lekker in het bos ravotten. Onze opkomsten zijn 's winters aan Den Blieklaan 18 in Soest. 's Zomers zitten wij op het Ocrieteiland in Baarn. Klik op de links om een routebeschrijving te downloaden, mocht je op zoek naar ons zijn.

Ben je geïnteresseerd naar het huren van onze locatie? Ga dan naar deze pagina.

Onze missie

Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met een scoutingprogramma plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Onze kernwaarden