Jaarplanning

Jaarplanning

Elke speltak heeft zijn eigen planning om het jaar goed georganiseerd te laten verlopen. De jaarplanning wordt rond september gedeeld met de ouders/verzorgers van de desbetreffende speltak. Sommige activiteiten zijn echter speltak overstijgend en dus voor elke scout! Hieronder is een kort overzicht van een aantal activiteiten die wij het jaar door doen.

Meer weten? Lees hieronder meer wat elke activiteit inhoud. vragen over onze jaarplanning? Klik hier voor onze contactgegevens.

Zomer seizoen

Het zomerseizoen is een uitgebreid scala aan leuke activiteiten aan de Eem bij Eembrugge in Baarn. De verschillende speltakken doen aan de waterkant allerlei spelletjes die zowel de coördinatie als de teamgeest bevorderen. Daarnaast worden de scouts geïntroduceerd in de basiselementen van zeilen op optimisten en leren ze zelfstandig roeien, wrikken en zeilen op Lelievletten.

Boten het water in

Deze activiteit markeert het begin van het zomerseizoen! De boten worden van de Den Blieklaan naar de Eem bij Baarn verplaatst om zo weer een spetterend seizoen te starten!

ZuWaKa

Elk jaar tijdens Pinksteren organiseert de admiraliteit 11 "Zuidwal" een lang weekend op het landgoed Energy-Up in Zeewolde voor alle Zeeverkenners en Wilde Vaart uit de regio. Onze Zeeverkenners en Wilde Vaart gaan met onze Lelievletten naar dit kamp en doen mee aan allerlei activiteiten zoals roeiwedstrijden en zeilwedstrijden. Veel van onze vrijwilligers leveren ook hier hun bijdrage zodat we nog lang van deze kampen kunnen genieten.

Zomerkamp

Elk jaar in de zomervakantie heeft elke speltak zijn eigen zomerkamp. De duur, locatie en activiteiten is per speltak anders. Zomerkampen bij de Paltz- en Eemgeuzen is een reis naar zelfontdekking, teamwork en plezier. De dagen worden gevuld met activiteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook essentiële vaardigheden aanleren.

Winterseizoen

In het winterseizoen vinden de opkomsten plaats op de Den Blieklaan 20 in soest. de opkomsten bestaan uit een mix van leuke spelletjes op het terrein of in de duinen en het onderhoud van onze vloot.

Boten het water uit

Deze activiteit markeert het einde van het zomerseizoen en de start van het winterseizoen. De boten worden van de Eem naar de Den Blieklaan in Soest verplaatst voor het nodige onderhoud.

Cake-Actie

Om geld in te zamelen voor het benodigde onderhoud van onze Lelievletten, optimisten en onze sleper de Øllegeus houden wij jaarlijks een Cake-actie. Dit jaar wordt het de 53e editie! We lopen met alle scouts van de groep van deur tot deur om overheerlijke ambachtelijke roomboter cakes te verkopen.

Ons gemist langs de deur? Geen probleem! Op zaterdag 11 november 2023 kunt u ook een cake kopen of een donatie geven op de Den Blieklaan 18 in Soest.

Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsborrel worden alle scouts van alle speltakken samen met hun ouders/verzorgers uitgenodigd om terug te blikken naar het afgelopen jaar en te kijken naar de toekomst.

Winterkamp

Winterkamp is alles behalve een normaal kamp. Tijdens dit kamp wisselt de speltak Wilde vaart met de Zeeverkenner leiding van rol en organiseert de Wilde Vaart, in samenwerking met de Wilde Vaart Begeleiding, een lang weekend vol met leuke spelletjes en uitdagende activiteiten. Op deze manier kan de Wilde Vaart ervaren hoe het is om leiding te geven en welke verantwoordelijkheden daarbij horen.

NL Doet

NL Doet is een publiekscampagne om zoveel mogelijk Nederlanders een dag vrijwilligerswerk te laten doen. Onze groep maakt graag gebruik van deze aanleiding om elk jaar op deze dag zo veel mogelijk handjes uit de mouwen te steken en onze grootte klussen van het jaar uit te voeren. Velen handen maken licht werk! Wil jij graag een handje meehelpen? neem dan hier contact met ons op via één van de mail adressen.